ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
ΜΑΓΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Μηχανικός Λογισμικού

Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα τον Αύγουστο του 1981. Το 1990 ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με πραγματικό κώδικα και σε ηλικία μόλις 13 ετών κατάφερε να γράψει το πρώτο του αξιόλογο πρόγραμμα – το γνωστό σε όλους παιχνίδι (ελληνικής κατασκευής) Arcanoid, σε γλώσσα BASIC. Τον ίδιο χρόνο απέκτησε και το πρώτο του πτυχίο από το εργαστήρι ελευθέρων σπουδών LOGICA, έχοντας ολοκληρώσει μια σειρά από σύγχρονες για την εποχή ενότητες του κλάδου της πληροφορικής, όπως προγραμματισμό, ρομποτική, βάσεις δεδομένων, διαχείριση λογισμικού, δακτυλογράφηση κ.α. Το 1999 τελείωσε το λύκειο και ένα χρόνο μετά, αφού πέρασε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, έφυγε για την Αγγλία και πιο συγκεκριμένα το Birmingham, όπου και ξεκίνησε τις σπουδές του στον τομέα του προγραμματισμού. Αυτό αποτέλεσε ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του Γιάννη, αφού μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών κατάφερε να περάσει μία σειρά από 80 ενότητες, 50 εκ των οποίων ήταν στον τομέα του προγραμματισμού, 14 στις βάσεις δεδομένων, 12 στη διοίκηση επιχειρήσεων και 4 στην αγγλική φιλολογία. Το 2004 αποφοίτησε από το U.C.E. – πλέον University of Birmingham - Millennium Point, με τον τίτλο του «Μηχανικού Λογισμικού». Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, αναγνώρισε το πτυχίο του και ξεκίνησε την πρώτη του συνεργασία με ελληνική εταιρία, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την «Hellas Πληροφορική». Τον ίδιο χρόνο ολοκλήρωσε και μία νέα σειρά από ενότητες προγραμματισμού και σχεδίασης, επενδύοντας πλέον στις γνώσεις του προγραμματισμού πάνω σε διαδικτυακές εφαρμογές και στις σύγχρονες μεθόδους σχεδιασμού ιστοσελίδων. Το 2006 γύρισε στον τόπο από όπου ξεκίνησε την πληροφορική, στην Πτολεμαΐδα, όπου και άνοιξε το δικό του γραφείο παρέχοντας υπηρεσίες προγραμματισμού, σχεδιασμού ιστοσελίδων, βάσεων δεδομένων αλλά και Service Η/Υ. Το 2010 και για ενάμιση χρόνο, συνεργάστηκε με την διαφημιστική εταιρία «The Partners», που εδρεύει στην Κατερίνη. Την άνοιξη του 2011 και αφού ολοκλήρωσε όλα τα Projects που του ζητήθηκαν, επέστρεψε στην Πτολεμαΐδα και πλέον βρίσκεται σε νέο γραφείο επί της οδού 25ης Μαρτίου 23 (1ος όροφος).


HEADER PROGRAMMER
ΑΡΣΕΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Προγραμματιστής

Ο Κώστας είναι ένας δραστήριος και δημιουργικός νέος, με μεγάλη αγάπη για την τεχνολογία, τον προγραμματισμό και τα video games, αφού από μικρή ηλικία σκάλιζε, χαλούσε και ξαναέφτιαχνε τον πρώτο του Η/Υ. Γεννημένος τον Μάρτιο του 1992 και απόφοιτος του τμήματος Επιχειρησιακής Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας των Γρεβενών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον κλάδο του διαδικτυακού προγραμματισμού και πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Η εμπειρία του στο χώρο του Web Development προέρχεται από την Πτυχιακή του εργασία, η οποία ήταν, η ανάλυση, ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (E-shop / E-Commerce), με βαθμό Άριστα (10) και στην συνέχεια η πρακτική του άσκηση στο γραφείο του Μηχανικού Λογισμικού κ. Μάγγου Ιωάννη, κάτι που συνέβαλε στην περαιτέρω εξέλιξη και στο ακόνισμα των ικανοτήτων του μέσω της εργασίας που του ανατέθηκε κατά την διάρκεια αυτής της συνεργασίας. Πλέον, αποτελεί τον Header Programmer του FindUs, έχοντας διεκπεραιώσει αρκετά από τα πιο πρόσφατα έργα της εταιρίας.

  • Πιλοτικό έργο συστήματος εύρεσης χώρων στάθμευσης με ραντάρ

Πιλοτικό έργο συστήματος εύρεσης χώρων στάθμευσης με ραντάρ

H Siemens και οι συνεργάτες της ξεκίνησαν στο Βερολίνο το πρώτο πιλοτικό έργο στον κόσμο, που έχει ως στόχο την απλοποίηση της αναζήτησης θέσεων στάθμευσης.

 

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία εγκατέστησε, για λόγους δοκιμής και επίδειξης, αισθητήρες ραντάρ σε κολώνες φωτισμού στο δρόμο, οι οποίοι προσφέρουν πληροφορίες για την πληρότητα των χώρων στάθμευσης.

Το δίκτυο των αισθητήρων σαρώνει από ψηλά μια περιοχή 30 μέτρων, που αντιστοιχεί σε 5-8 χώρους στάθμευσης. Τα αποτελέσματα της δοκιμής θα είναι διαθέσιμα το 2016 και στόχος είναι να αποδειχθεί ότι το σύστημα είναι κατάλληλο για τη μείωση των εκπομπών ρύπων CO2, μέσω της μείωσης του χρόνου αναζήτησης θέσης στάθμευσης.

Schlaue Straßenlaternen von Siemens wissen, wann ein Parkplatz frei ist / Where's that free parking spot? Smart Siemens street lamps know

Οι αισθητήρες ραντάρ που θα τοποθετηθούν στις κολώνες φωτισμού θα καλύπτουν ένα τμήμα μήκους 200 μέτρων μεταξύ της πλατείας Walther Schreiber και της πλατείας Friedrich Wilhelm στο Friedenau του Βερολίνου. Οι αισθητήρες παρακολουθούν τους χώρους στάθμευσης και αναφέρουν τις ελεύθερες θέσεις και τον αριθμό κατειλημμένων θέσεων σε ένα λογισμικό διαχείρισης θέσεων στάθμευσης.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από το σύστημα μπορούν είτε να χρησιμοποιηθούν από το κέντρο διαχείρισης πληροφοριών κίνησης για τις δικές του υπηρεσίες πληροφόρησης ή να προωθηθούν μέσω ενός interface δεδομένων, όπως των διαχειριστών εφαρμογών, ώστε οι οδηγοί να μπορούν πάντα να βρίσκουν ελεύθερες θέσεις, απλώς χρησιμοποιώντας το smartphone τους, μια συσκευή πλοήγησης ή τις πινακίδες πληροφοριών στάθμευσης.

Siemens hat ein Radarsensorsystem entwickelt, das Autofahrern helfen kann, im Großstadtdschungel stressfrei und schnell freie Parkbuchten zu finden / Siemens has developed a radar sensor system that offers drivers a quick, hassle-free way to find vacant

Βασικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η εφαρμογή λογισμικού που έχει αναπτύξει το Κέντρο Καινοτομίας Ρομποτικής, το οποίο χρησιμοποιεί ευφυείς μεθόδους μάθησης. Οι πληροφορίες από τους αισθητήρες των χώρων στάθμευσης βοηθούν το σύστημα να αναγνωρίζει τα δεδομένα ενός τυπικού χώρου στάθμευσης.

Αυτή ή δυνατότητα μάθησης επιτρέπει στο σύστημα να προβλέπει εκ των προτέρων που και πότε υπάρχουν οι καλύτερες πιθανότητες εύρεσης ελεύθερης θέσης στάθμευσης. Το σύστημα επίσης συνδυάζεται με έναν πολυλειτουργικό μηχανισμό σχεδιασμού διαδρομών. Έτσι, αν δεν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις, ο μηχανισμός σχεδιασμού διαδρομών μπορεί να παρέχει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τις πιθανές εναλλακτικές μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στο ερευνητικό έργο City2.e 2.0 η Siemens συνεργάζεται με το Τμήμα Αστικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Συγκλήτου του Βερολίνου (SenStadtUm), τη VMZ Berlin Betreibergesellschaft mbH, το Ινστιτούτο Προστασίας Κλίματος, Ενέργειας και Κινητικότητας (IKEM) και το Κέντρο Καινοτομίας Ρομποτικής του Γερμανικού Κέντρου Έρευνας Τεχνητής Νοημοσύνης (DFKI).

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης, Κατασκευών και Πυρηνικής Ασφάλειας (BMUB) της Γερμανίας. Με αυτό τον τρόπο, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο επιδιώκει την επίτευξη ενός βασικού στόχου: τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και των εκπομπών ρύπων και θορύβου λόγω της οδικής κυκλοφορίας.

«Χάρη στο σύστημά μας, η αγχωτική διαδικασία εύρεσης σημείου στάθμευσης μπορεί να γίνει σημαντικά ευκολότερη, καθώς οι πληροφορίες για τις διαθέσιμες θέσεις μπορούν να μεταδίδονται στους οδηγούς πριν καν ξεκινήσουν», δήλωσε ο Jochen Eickholt, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Mobility της Siemens.Πηγή: http://www.pestaola.gr/pilotiko-ergo-sistimatos-evresis-xoron-stathmefsis-me-radar/


Επιστροφή

Σχετικά με εμάς

Η πολυετής εμπειρία μας στον τομέα του διαδικτυακού προγραμματισμού μας έχει κάνει κυρίαρχους στην κοινωνία του Internet. Παρακολουθούμε και εφαρμόζουμε κάθε τεχνολογική εξέλιξη στα έργα μας, με καθημερινή ενημέρωση και συνέπεια απέναντι στους πελάτες μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες της αγοράς σε μία σύγχρονη κοινωνία πληροφοριών. Κάνουμε πράξη κάθε ανάγκη της επιχείρησής σας!

Περισσότερα...

Projects

  • FindUs FindUs Σχεδιάστε την ιστοσελίδα ή την εφαρμογή της επιλογής σας...
  • TheSmarts TheSmarts Βρείτε το κατάλληλο gadget για την αγαπημένη σας συσκευή...

Copyright © 2006 - 2018 FindUs.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας